Marketinges vs. Webfejlesztő

Manapság a csapból is marketinges és webfejlesztő cégek folynak. Sajnos nagyon sokan úgy gondolják, hogy egy 2 hetes tanfolyam után már egyből coachok, marketing szakemberek vagy éppen webfejlesztők lesznek, és ehhez rettentő nagy szakértelem társul…

Találkoztál már olyan a problémával, hogy van egy elképzelésed: egy weboldal, amit meg szeretnél valósítani?

Elmész a fejlesztő céghez, elmondod az igényeidet, majd ők készségesen le is fejlesztik a leírt oldalt, legfeljebb pár logikai összefüggésre rákérdezve, de amikor kész a weboldal rájössz, hogy valamiért senki nem rendel tőled semmit.

De vajon mi következik ez után?

Elmész egy marketingeshez, hogy csináljon valamit, mivel nyilván azért fizettél jókora összeget, hogy abból később hasznot tudj kreálni. Ő elmondja neked, hogy a weboldalad felépítése nem megfelelő, nem segíti az eladást, szóval minimális átalakításra lenne szükség.

Mit csinálsz?

A marketinges összeírja neked a változtatásokat, aminek birtokában visszamész a fejlesztő céghez, aki talán elsőre jól megcsinálja mindazt, amit a marketinges leírt a másik cégnél, talán nem. Ezek után visszamész a marketinges céghez, aki elmondja, hogy sikerült–e megvalósítani a leírtakat vagy sem és ráadásnak mond még egy két ötletet. Ezzel kezdődik is újra a körforgás. Újra és újra.

Ugye te is érzed, hogy ez az oda-vissza ping-pong a te időd és pénztárcád rovására megy?!

Mivel nyilván semmi sincs ingyen, ezért ezek a fölösleges körök rengeteg szükségtelen költséget generálnak. Mi ezért javasoljuk azt, hogy olyan céget bízz meg, aki egy kézben tudja tartani a teljes online managmented. Nem csak a weboldalkészítést vállalja, de házon belül megoldják a marketinget, az adwords kampány kontrollálását, a facebook paged kezelését, és ha szerencséd van még tárhelyet is tudnak biztosítani.

Közel 10 éves tapasztalattal rendelkezve nyugodt szívvel állíthatom, hogy még ez az idő sem elég arra, hogy minden tudás egy embernél összpontosuljon. Pontosan ezért vagyunk a Creative Agentnél egy csapatba tömmörítve többen, többféle szaktudással, így egy kézből és egyszerűen tudjunk segíteni, ezzel időt és pénzt spórolva Neked.

Mi a Creative Agent-nél arra törekszünk, hogy ügyfeleinket minél teljesebb spektrumon tudjuk kiszolgálni, és folyamatosan bővítjük a weboldalhoz kapcsolódó szolgáltatásaink listáját. Érdemes tehát feliratkozni a hírlevelünkre is, ahol értesítünk titeket az újdonságokról és hasznos marketing tippeket adunk.

Ha neked sincs szükséged a felesleges ping-pongra, akkor keress minket bizalommal és segítünk neked!
Nálad a szerva! 😉

Szerző: Lévai Norbert | Módosítva: 2015-október-5


Tárhely Bérlés Social Babysitting BM Média