Önálló vagy? – jó. Hagyod, hogy segítsenek? – még jobb!

Hétköznap, nyílt utca…. szembe egy épphogy ismert ismerős közeledik. Köszönünk, nem köszönünk? Megkérdezzük, hogy ‘hogy van’ vagy csak mosolyogjunk? Meg is van a tuti technika: elővesszük a telefonunkat és érdeklődő tekinteteket színlelve kezdőképernyőt jobbra, majd balra húzogatjuk. Ismerős?

Sajnos szinte lehetetlen kikerülni a témát érintő közhelyeket, így gyorsan essünk is túl rajta: ahogy kinyílik a virtuális világunk, szépen lassan úgy zárul be a valódi, s egyre izoláltabbá, zártabbá válunk. Lehet ezt szeretni, nem szeretni, de megkérdőjelezni aligha.
Pedig a támogatás, egymás segítése igencsak jövedelmező lehet az élet minden területén. A barátunk, aki meghallgatja lelki gondjainkat, a szülők akiknek a gyerekek a “csakis rájuk pikkelő tanárról” panaszkodnak, de talán ami még fontosabb, hogy számos üzleti sikertörténetben lapul valahol egy mecénás támogató… s ez esetben  nem anyagi szponzorról beszélünk, mert igenis van, hogy lehet többet segíteni egy pár köteg bankónál.
A kölcsönös segítség tehát mindig is lényeges volt, ám mostanában még annál is fontosabbá vált, hogy ne csak elsétáljunk egymás mellett, hiszen sosem tudhatjuk mikor találjuk meg véletlenül jövendőbeli üzlettársunkat, aki milliókat, esetleg milliárdokat fog nekünk keresni. De persze ha már nem olyan fontos a pénz 🙂 akkor már azzal is előrébb vagyunk, ha este úgy térünk aludni, hogy segítettünk. Valakinek, valahogy. Ami pedig talán még fontosabb, hogy ne pátyolgassunk tévképzeteket, van, hogy mi is segítségre szorulunk. Ne higgyük, hogy nem!

Ezt a kérdéskört ismerte fel a Coca-Cola és zseniális gerillaprogramjával igencsak hatékonyan sikerült felhívni a figyelmet a közös erőfeszítésekben rejlő lehetőségekre.
Gondoltad volna, hogy eljön az idő amikor nem tudsz egyedül meginni egy kólát?
Hát ha nem, most gondold, hiszen veled is előfordulhat… de sebaj, csak segíts és hagyd hogy segítsenek!

A történet nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Olyan kólás doboz, amit kialakítása miatt csakis egy másik ugyanolyan dobozzal lehet kinyitni.
Lehet, a kerékbilincset is így kéne mostantól megoldani… hány és hány barátság kötődne… 🙂

Amellett, hogy remek reklámfogás valóban egy valós és életszagú jelenséget dolgoz fel.
Fontos, hogy merjünk másokra támaszkodni és ne féljünk segítséget kérni.
Ezért kínálunk mi a Creative Agentnél teljes körű support szolgáltatást, hiszen weboldalad átadásával sem szeretnénk magadra hagyni. Ránk utána is bármikor számíthatsz.
Hagyd, hogy segítsünk!

 

Szerző: Mándi Ferenc | Módosítva: 2015-október-15


Tárhely Bérlés Social Babysitting BM Média