Social Media – Online Marketing

Social Media

Social Media

Az online marketing egyik fő alappillére a social media, így ez a két fogalom már szinte elkülöníthetetlen egymástól. Social media minden olyan felület, amit a közösség alakít, irányít, tölt meg tartalommal és ahol a közösség kapcsolatot épít, tart egymással. Ebből már gondolni lehet, hogy az ezeken a felületeken való megjelenés manapság már kötelező, de fontos, hogy itt is összhangban legyünk cégünk más marketing jelenlétével.
Ügyfeleink mondták
Bocsi Viki
Sokszor mondom, hogy ha tudtam volna, hogy ilyen nagy fába vágom a fejszémet, bele sem kezdek. De ezek a fiúk megkönnyítik minden lépésemet, mindent megvalósítanak, amit kigondolok,- pedig sokszor tényleg elmondani sem tudom normálisan, hogy mit is akarok, és ők félszavakból is tudják és MEGCSINÁLJÁK! Mi együtt lettünk sikeresek! Most is csak velük kezdenék! 🙂 - Bocsi Viki
Kocs Mihály
Gyors, precíz, szakszerű, igényes munka megfizethető áron. A második honlapot készítették már cégünknek, mást már nem is bíznánk meg vele. - Kocs Mihály, Sani-Prevent kft

Facebook marketing

Ha social media, akkor Facebook, legalábbis Magyarországon biztosan ez jut először mindenki eszébe, ami nem véletlen, hiszen itthon a közösségi média felületek közül messze a legelterjedtebb, számokban kifejezve körülbelül 4 millió regisztrált felhasználó van hazánkban. Minden kampánynál, hirdetésnél, alkalmazásnál fontos, hiszen a a lakosság majdnem feléből válogathatunk az elérést illetően, persze ehhez megfelelő tartalom és szűrés szükséges. Facebook szolgáltatásoknál kiemelhető a céges profil létrehozása, nyereményjátékok létrehozása, hirdetések, kampányok menedzselése, alkalmazások fejlesztése, teljeskörű brandépítés vagy rajongói akivitás növelés.

Egyéb social media felületek

Bár a közösségi média felületek közül a leghíresebb és elterjedtebb a Facebook, azon kívül is vannak más a social media marketingben jól használható platformok. A már itthon is ismert és használtak közül említésre méltó a YouTube, Twitter, Instagram vagy Google+. Mivel ezek közül mindegyik más célra alkalmazható, így javasoljuk mindegyik létrehozását. Ezekhez szükséges üzleti oldalak létrehozása, grafikai munkák, mint borítókép és profilkép megszerkesztése, az alapadatok és leírások beállítása és a releváns tartalom megírása, használata.

Online Marketing Kampányok

Az online marketing egy komplex, több összetevőből álló tevékenység, melynek alapja egy jól felépített weboldal, releváns tartalommal, social media felületeken való megjelenés és aktivitás, és nem utolsó sorban a különböző hirdetési kampányok. Online marketing kampányok közül legtöbben a Google Adwords szolgáltatását használják, ám érdemes akár a remarketing kampányt is átgondolni.

Adwords

A magyarok 96%-a a Google keresőjét használják információk beszerzésére az interneten és az internet felhasználók több mint 90%-a körülnéz és keresgél a világhálón mielőtt vásárol. Ezekből az adatokból jól látható, hogy érdemes a Google-ben megjelenni. Egy adwords kampány jó beállítása és főként a megfelelő kulcsszavak, weboldalak kiválasztása kulcsfontosságú és meghatározó lehet, hiszen a jó beállításokkal súlyos összeget tudunk spórólni.

Remarketing

A remarketing egy olyan lehetőség, amely az internet világán kívól szinte elképzelhetetlen, hiszen olyan embereket tudunk megcélozni hirdetéseinkkel, akik már valamilyen módon kapcsolatba kerültek velünk, termékeinkkel és szolgáltatásainkkal. Weboldalaink látogatóit újra és újra elérhetjük hirdetéseinkkel, ezzel erősítve a bizalmat. Ha az első alkalommal nem is történt vásárlás, az folyamatos hirdetés megerősítheti a vásárlás gondolatát.
Tárhely Bérlés Social Babysitting BM Média